Om os

Nyhedsbrev

De kan tilmelde Dem vores nyhedbrev for at modtage invitationer til vinsmagninger, specielle arrangementer og aktuelle menuer.

  • Skriv din email
  • Vælg tilmeld eller afmeld
  • Klik "Udfør"
Email:

Om SanGiovanni

SanGiovanni er et Italiensk gastronomisk multihus på hjørnet af Vesterbro & Vingårdgade i hjertet af Aalborg, der siden 1988 har været ejet og drevet af familien Volpi og dermed en af byens ældste restauranter. 

Vi tilbyder alt hvad hjertet kan begære fra det Italienske spisekammer. Vi laver selv alt fra bunden af friske råvarer og henter bla. frisk grønt fra Italien. Vores stab består primært af faglærte kokke og faglærte tjenere og vi har altid minimum 4 elever under uddannelse i huset. 

Vi har i huset Tratttoria & Pizzeria, Bar, Selskabslokaler, Private Dining, Vinkælder og Take away, fordelt på 2 plan på i alt 1100kvm. med indgang fra Vingårdgade 25.

Vi tilbyder

Med vores faciliterer er det vores ønske, at kunne imødekomme vores gæster med det ønske de har for en specifik anledning. Er det en drink i baren, en uformel middag i vores Trattoria, en helaftens oplevelse med Private Dining i vores kælder La Cantina eller et større selskab for at markere en anledning, så har vi rammerne til det. Alt lavet udefra et italiensk synspunkt og med italienske råvarer. 

Vores historie 

Det dansk-italienske ægtepar Benthe og Giovanni Volpi åbnede SanGiovanni den 15. september 1988 i det legendariske Konditori Kristine’s lokaler og har siden været drevet af familien. I dag er det Benthe og Giovannis ældste søn, Mikele, der sammen med sin hustru Jeanette driver restauranten videre med en dedikeret stab af dygtige medarbejdere. Ægteparrets yngste søn, Daniele, er bosat i USA hvor han har gjort karriere og er således ikke længere med i driften af SanGiovanni.

SanGiovanni har gennem årene været igennem en stor udvikling. I 1988 startede det ud som et klassisk italiensk Ristorante & Pizzeria på hjørnet af Vesterbro og Vingårdgade. Indretningen var dengang meget anderledes end typiske italienske spisesteder, da Giovanni indrettede med blomster og statuer samt tunge granitborde.

Op igennem halvfemserne blev indretningen ændret og der kom der mere fokus på det italienske køkken fremfor pizza og SanGiovanni blev medlem af Slow Food bevægelsen. I slutningen af halvfemserne begyndte vinkælderen under restauranten også at tage form. Det er idag den del der hedder La Cantina, som består af i alt 5 lokaler og en helt unik Italiensk vinkælder. 

I år 2000 blev SanGiovanni til 100% italiensk restaurant da pizzaovnen blev slukket ved en lille ceremoni, og pizza udgik fra menukortet. Der kom mere fokus på det klassiske italienske måltid og især vinkælderen med de store helaftens menuer var der stigende efterspørgsel på. Ligeledes begyndte familien også at importere flere vine og råvarer direkte fra Italien.

I 2004 blev SanGiovanni komplet ombygget og udvidet mod Vingårdsgade med 3 selskabslokaler og let renovering af vinkælderen der blev udvidet med endnu et lille rum og rådede nu over mere end 200 pladser i alt.

I 2011 blev beslutningen så taget. Slow Food konceptet skulle integreres med vinkælderkonceptet til en selvstændig restaurant kaldet La Cantina, med egen indgang, egen stab, og menu. Slow Food restauranten skulle ombygges til Trattoria & Pizzeria og (den savnede) pizza skulle genindføres, ligesom A CASA-take away skulle etableres i den tidligere vinhandel, Enoteca, alt i løbet af foråret 2012. Altså 2 restaurantkoncepter, selskabskoncept og take away I samme hus. 

I 2015 besluttede man efter 3 års drift, at lukke kælderen, La Cantina, ned for almindelig restaurant drift og udelukkende fokusere på Private Dining og selskaber i disse lokaler. Det var således kun Trattoria’et der var åbent som almindelig restaurant og resten af huset var nu selskabskapacitet. 

I 2020 led verden og restaurationsbranchen under Covid-19 pandemien. Dette satte en masse restriktioner igang med afstande og lukketider, men samtidig var presset enormt da rigtig mange gerne ville ud og spise. Under denne pandemi begynde man at inddrage et selskabslokale som restaurant da der manglede borde i selve Trattoria’et og 2/3 af huset var lokaler til selskaber, der stod tomme pga. Covid-19 restriktioner. Det virkede så godt at man fortsatte med at gøre det da gæste tilgangen var i vækst og kapaciteten i Trattoria’et kørte på max, især i weekenderne. 

Denne vækst pressede også det forholdsvis lille indgangsparti på hjørnet af Vesterbro og Vingårdgade. Det gjorde, at man i 2023 tog beslutningen om at flytte hovedindgangen fra hjørnet af Vesterbro & Vingårdsgade til indgangen ved selskablokalerne i Vingårdgade. Indgangen ved Vingårdgade er den største i huset og den undergik en større ombygning så den fremstod mere åben og indbydende klar til at modtage gæster til både Trattoria, selskaber og det nyeste skud på stammen, den italienske bar “il Bar”. Den nye bar er indrettet i den lokale der ligger ud mod Vingårdsgade. Der er monteret nye vinduer så facaden kan åbnes og baren er special designet. Baren “il Bar” åbnede i februar 2023. 

Huset råder nu over knap 1100 kvm restaurant i 2 plan og beskæftiger ca. 30 medarbejdere. En ny samlet indgang i Vingårdgade er nu taget i brug. I det daglige er det Trattoria & Pizzeria og Baren “il Bar” der er åbent alle ugens dage, mens der nu udelukkende på bestilling åbnes op i kælderen La Cantina for selskaber og Private Dining. Selskabslokalerne danner rammer om alle typer arrangementer.

Velkommen på SanGiovanni
Fam. Volpi

Familien Volpi 15. september 1988
Benthe, Mikele, Giovanni og Daniele forrest

Om os
 
 
 
Facebook YouTube Book bordBook bord Take awayTake away